تاریخ انتشار:۱۴۰۱/۰۱/۳۱ - ۰۹:۳۸ | کد خبر : 8949

توصیه‌های خوب، برای دانشجویان خوب

۳۰ راه برای زنده ماندن در دانشگاه هستی عالی‌طبع زمزمه‌های بازگشایی دانشگاه برای بار هزار و دویستم در این دو سال دوباره راه افتاده و از آن‌جایی که دانشجو جماعت دو سال است رنگ دانشگاه را ندیده، تصمیم گرفتم در این شماره از کلاسور، تجربیات دانشجویی مناسب برای چند ترم اول را جمع‌آوری کنم تا […]

۳۰ راه برای زنده ماندن در دانشگاه

هستی عالی‌طبع

زمزمه‌های بازگشایی دانشگاه برای بار هزار و دویستم در این دو سال دوباره راه افتاده و از آن‌جایی که دانشجو جماعت دو سال است رنگ دانشگاه را ندیده، تصمیم گرفتم در این شماره از کلاسور، تجربیات دانشجویی مناسب برای چند ترم اول را جمع‌آوری کنم تا خدایی نکرده فردای بازگشایی دانشگاه‌ها، این قشر دل‌سوخته را که پرچم‌دار علم و دانش این سرزمین است، شرمنده نکنیم. دانشجویان عزیز توجه داشته باشید که این تجربیات حاصل تجربه شخصی دانشجویان رشته‌های مختلف در دانشکده‌های مختلف است و ممکن است قابل تعمیم نباشد. مثلا در مورد توصیه شماره ۱۷ نیایید بگویید «آسانسور دانشکده ما خیلی هم سالم است»، چون ممکن است همان بلایی را که در توصیه شماره ۲۱ به آن اشاره شده، سرتان بیاوریم. از همین تریبون از همه دانشجویانی که کمک کردند این ۳۰ مورد را در یک پرونده جمع کنم، تشکر ویژه‌ای دارم.

۱

ترم اول عاشق نشوید. کمی هوش به خرج دهید، ترم اول همه از کنکور خسته‌اند و بیشتر وقت‌ها آدم‌ندیده هم هستند. چند ترم که حوصله کنید، موارد خوب کم‌کم مشخص می‌شوند و به‌راحتی قابلیت گلچین کردن فعال می‌شود.

۲

اگر دانشگاهتان پله‌های زیادی دارد، حواستان باشد که موقع بالا و پایین آمدن از پله‌ها مسخره‌بازی درنیاورید، چون ممکن است به طور ناگهانی پنج تا پله را یکی کنید و آبرویتان تا مدت‌ها در آن دانشکده کوفتی برود. دانشجو جماعت از سوتی هیچ احدی نمی‌گذرد.

۳

این یکی را خیلی جدی بگیرید. من از بچگی آرزو داشتم این نکته را به دانشجوها بگویم: از روز اول حواستان به درس باشد، وگرنه آخر ترم حال شما و کاسه چه کنم چه کنمتان را می‌پرسم.

۴

بین مرگ و غیبت کردن سر کلاس عمومی اولی را انتخاب کنید! طرف حسابتان را بشناسید. اساتید دروس عمومی همیشه منتظر فرصتی برای جبران غیبت‌هایتان هستند، پس دست پیش را بگیرید. در همین کلاس‌ها جمله «استاد من غیبت نداشتم» معجزه می‌کند.

۵

یاد بگیرید در هر شرایطی بخوابید، این مهم‌ترین چیزی است که بعد از قهوه و چای دانشجو را زنده نگه می‌دارد.

۶

در ترم‌های اول گروه‌های مختلط تلگرامی و واتس‌اپی تشکیل می‌شوند که این به این معناست که هر حرف، پیام، ایموجی و حتی استیکر شما از سوی تعداد کثیری از دانشجوها رصد می‌شود. البته فقط ترم‌های اول است که همه منتظر ربط دادن سر پیاز به ته پیازند و در ترم‌های آینده خبری از رصد شدن به این جدی‌ای نیست. اگر ترم اول مراقب حرف‌هایتان در گروه‌های پرجمعیت باشید، تقریبا دیگر به رستگاری رسیده‌اید.

۷

در ترم‌های اول از صدا زدن همدیگر با القابی چون دکتر و مهندس جدا خودداری کنید. خود این دانشجوها بیشتر برای مسخره کردن همدیگر از این القاب استفاده می‌کنند.

۸

مهم‌ترین نکته‌ای که در گروه‌های تلگرامی وجود دارد، این است که بدانید که نبود یک فرد در گروه به معنای نبود آن فرد در گروه نیست! از اسکرین شات بترسید که همیشه در کمین است. در ضمن هیچ‌وقت در حضور حاضران از غایبان حرف نزنید.

۹

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های چند ترم اول سلام کردن است که خیلی وقت‌ها موجبات خنده همگان را فراهم می‌کند. مسئله سلام کردن در دانشگاه به چندین پرسش حیاتی منجر می‌شود:

  • اول من سلام کنم یا صبر کنم اون سلام کنه؟
  • به کی سلام کنم؟ به کی سلام نکنم؟
  • اصلا لازمه من سلام کنم؟
  • آیا من باید به این پسری که توی آسانسور کنارم ایستاده و قراره بعد از خارج شدن از در این آسانسور با من وارد کلاس ریاضی بشه، سلام کنم؟
  • این زندگی کی تموم می‌شه؟!

۱۰

آیا همیشه به خاطر خواب ماندن به کلاس‌ها دیر می‌رسید، یا اصلا نمی‌رسید؟ دو بهانه مهم برای توجیه دارید؛ ترافیک، استاد من شاغلم!

۱۱

تمام تمرکزتان روی تقویت روابطتان با مسئول آموزش و بایگانی باشد. از در دوستی وارد شوید، به این‌ها ثابت کنید آدم‌های محبوبتان در این زندگی هستند. برنده کسی است که به این مهم دست یابد.

۱۲

پشت هر گروه تلگرامی پرجمعیتی چندین گروه دیگر هست که شما نمی‌دانید، بسته به ارتباط هم‌کلاسی‌ها تعداد این گروه‌ها و نفراتشان متغیر است. گروه‌ها می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند. می‌توانند دخترانه‌ باشند که همه دخترها در آن اد شدند به‌جز فلانی. یا برعکس، می‌توانند پسرانه باشند، به‌جز فلانی، چون فلانی با فلان دختر هم‌کلاسی سر و سری دارد و هرچه در این گروه بگوییم، به گوش او هم می‌رسد. پس گروه‌ها قاطی می‌شوند. خیالتان را راحت کنم، در این گروه‌ها همه همه چیز را می‌دانند.

۱۳

تجربه کلاس مختلط برای همه به صورت پنهان جالب و تازه است. تا دو ترم اول بزرگ‌ترین دغدغه همه این است که یاد بگیرند چطور با این فضای اجتماعی تازه به‌وجودآمده کنار بیایند. دو ترم اول مدام در حال تمرین رفتار درست باشید. مثلا یکی از دغدغه‌های ما این بود که با فلانی دست بدهیم یا نه؟! این مسئله ساده واقعا موقعیت عجیبی را به وجود می‌آورد. اگر شما هم در چنین شرایطی قرار گرفتید، سخت نگیرید. صبور باشید و تمرین کنید.

۱۴

از دانشگاه تصور فضایی‌ای نسازید، چون تجربه ثابت کرده ناامیدی به‌زودی سراغ هر دانشجویی می‌آید و این روند طبیعی است. فکر دانشجو درباره دانشگاه به مرور تغییر می‌کند و بسته به نوع این تغییر مسیر دانشجو عوض می‌شود.

۱۵

به عنوان یک دانشجوی پزشکی، برخلاف بقیه رشته‌ها توصیه می‌کنم که در همان ترم‌های اول سعی کنید یکی را پیدا کنید و عاشق شوید، چون لابه‌لای درس‌ها و امتحان‌های سنگین پزشکی فرصت برای عاشقی هست، ولی کم است! به‌علاوه وجود یک همراه در این مسیر می‌تواند کمک‌کننده باشد. البته به همان میزان ممکن است دانشجو را خانه خراب کند. اصلا به من چه، هر چه شد، مسئولیتش با خودتان.

۱۶

با القاب و سیستم دانشگاه‌ها آشنا شوید. مثلا برای دانشگاه خاصی که در آن‌ هیچ چیزی سر جای خودش نیست و برای هرکاری باید شش طبقه را بالا و پایین بروی، یک اسم خاص گذاشته‌اند که نمی‌توانم این‌جا بگویم. لطفا در صورتی که دانشجو هستید، به نگارنده صفحه پیغام دهید تا لیست بلند و بالایی از این اسامی خدمتتان ارائه کند.

۱۷

آسانسورها همیشه خراب است و مهم نیست چه روزی به دانشکده بروید. آسانسور خراب است آقا جان، توقع نداشته باش.

۱۸

از اتاق فرمان اشاره کردند که در رشته حقوق که اتفاقا یک رشته اجتماعی است، بحث سیاسی ممنوع است. اساتید این دانشجوها خیلی که دست و بالشان را باز بگذارند، اجازه می‌دهند نسبت به کاشتن چمن به جای تاسیس پیست دوچرخه‌سواری به شهردار شهر خرده بگیرند. پس حواستان باشد سرتان را به باد ندهید.

۱۹

با سبک نمره دادن استادها آشنا شوید، در شأن دانشجو نیست که انتظار نمره بالا داشته باشد. تجربه ثابت کرده که حتی اگر دو تا برگه از روی هم کپی شده باشند، باز هم استاد به یکی ۱۰ می‌دهد و به دیگری ۱۷. متاسفم که شاهد نمره ۲۰ هم بوده‌ام!

۲۰

بی‌شک با ورود به رشته‌هایی ازجمله پزشکی با حجم زیادی از توجه و محبت بقیه مواجه می‌شوید، اما فکر نکنید شاخ غول را شکسته‌اید، چون تا سال‌ها نهایتا بازیچه دست پزشکان حاذق بیمارستان هستید.

۲۱

اگر دانشجوی قشر متوسط مهندسی صنایع ( خصوصا دانشگاه آزاد) هستید، حواستان باشد که مغلوب جو حاکم نشوید. تیپکال ورودی‌های صنایع فرزندان صاحبین کارخانه هستند و طبیعی است که صبح به صبح با ماشین‌های بی‌ام‌و هم‌کلاسی‌هایتان روبه‌رو شوید. یادتان نرود که ارزش آدمی به پول نیست، اما بد نیست هم‌زمان آماده باشید که هرکسی را که گفت پول خوش‌بختی نمی‌آورد، از مو آویزان کنید.

۲۲

از ایجاد روابط عاشقانه با هم‌کلاسی‌های خود خودداری کنید. روی این موضوع نباید ریسک کرد، چون هم‌کلاسی‌های هرکسی شبکه حرفه‌ای‌اش هستند.

۲۳

تا می‌توانید، ارتباطات را حفظ کنید و وارد تنش‌ها نشوید. البته اگر شرایط می‌طلبید، درست و حسابی وارد جنگ شوید. اصلا بکش تا کشته نشوی!

۲۴

در دانشکده‌های علوم اجتماعی موضعتان را مشخص کنید. اگر خودتان تکلیف موضعتان را معلوم نکنید، دیگران این کار را می‌کنند.

۲۵

کلاس عمومی مثل باتلاق است، هرچقدر بیشتر در آن دست و پا بزنی، بیشتر فرو می‌روی. این کلاس‌های وقت تلف کن را جدی نگیر، فقط نمره‌ات را بگیر و برو.

۲۶

انتخاب اکیپ در دانشکده‌هایی مثل علوم اجتماعی و ادبیات خیلی مهم است، حواستان باشد در کدام گروه فکری‌اید. بعضی‌ها از ریشه با هم مشکل دارند و اگر از روز اول دقت نکنید، تا روز آخر بیچاره‌اید.

۲۷

عکس با روپوش و گوشی پزشکی و اسکراب جزو مناسک رشته پزشکی است. لطفا دقت کنید که خدایی ناکرده از قافله عقب نمانید و کل اینستاگرام را از عکس‌هایتان پر کنید.

۲۸

تکلیفتان را مشخص کنید؛ اگر می‌خواهید درس بخوانید، عین آدمیزاد این کار را کنید، مسخره‌بازی که نیست. اگر می‌خواهید مسخره‌بازی دربیاورید هم همین‌طور، درس خواندن که نیست! اگر جزو گروه دوم هستید (همانا که از مایید)، از ترم اول بین اساتید خودتان را یک فرد متاهل و بچه‌دار و بدبخت و بیچاره جا بیندازید.

۲۹

قبل از ورود به سلف حتما از بقیه بپرسید چه غذایی خوب است و چه غذایی بد. البته سلف که غذای خوب ندارد، ولی مسمومیت هم درجه‌بندی دارد به‌هرحال. مواظب باشید سرتان کلاه نرود.

۳۰

اگر دانشجوی پزشکی هستید، مبادا با پرستارها و رزیدنت‌ها دربیفتید. این دو گروه می‌توانند کاری کنند که شما ابتدا از پزشکی و سپس از زندگی انصراف دهید.

چلچراغ۸۳۶

برچسب ها:
نوشته هایی دیگر از همین نویسنده: هستی عالی‌طبع

نظر شما

دیگه چی داری اینجا؟