تاریخ انتشار:۱۳۹۵/۰۸/۱۶ - ۰۴:۳۵ | کد خبر : 1272

جنگ اخر الزمان

نگاهی به جذاب‌ترین بازی‌های آن‌لاین اجتماعی در سال ۲۰۱۶ مریم عربی این روزها فاصله ما تا اعتیاد به یک بازی آن‌لاین وقت‌تلف‌کن به اندازه یک دعوت ساده دوستانمان در شبکه‌های اجتماعی، کوتاه شده است. هر روز با سر زدن به پیج شخصی‌مان در شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهای پیام‌رسان، با انبوهی از دعوت‌نامه‌های بازی‌های آن‌لاین روبه‌رو […]

نگاهی به جذاب‌ترین بازی‌های آن‌لاین اجتماعی در سال ۲۰۱۶

مریم عربی

این روزها فاصله ما تا اعتیاد به یک بازی آن‌لاین وقت‌تلف‌کن به اندازه یک دعوت ساده دوستانمان در شبکه‌های اجتماعی، کوتاه شده است. هر روز با سر زدن به پیج شخصی‌مان در شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهای پیام‌رسان، با انبوهی از دعوت‌نامه‌های بازی‌های آن‌لاین روبه‌رو می‌شویم که خودداری و مقاومت در برابرشان گاه به سخت‌ترین کار دنیا تبدیل می‌شود. اکثر بازی‌های آن‌لاین حالا دیگر یک گزینه به‌اشتراک‌گذاری دارد که کاربران را به ثبت رکوردهایشان در شبکه‌های اجتماعی ترغیب می‌کند. همین یک گزینه ساده به کری‌خوانی‌های مجازی و رقابت‌های داغی منجر می‌شود که غرق شدن در آن‌ها ما را به‌کلی از کار و زندگی می‌اندازد. نتیجه آن‌که مبهوت جو داغ رقابت‌های آن‌لاین، یک روز دنبال پوکمون‌ها به خیابان‌ها می‌افتیم و روز دیگر تمام پس‌اندازمان را صرف خرید اعتبار آن‌لاین برای بازی‌های پیچیده و خوش‌‌رنگ‌ولعابی می‌کنیم که گاه از ما زامبی‌هایی گریزان از دنیای واقعی می‌سازد. بازی‌های آن‌لاین اجتماعی و گروهی حالا به عادت اعتیادآوری تبدیل شده که به روزمرگی‌های ما رنگ‌وبوی چالش و رقابت‌طلبی می‌دهد.

کوییزآپ و چاره‌جویی برای اطلاعات بی‌خاصیت
یکی از عادت‌های محبوب فیلم‌بین‌ها و سریال‌بازها تماشای چندین و چندباره آثار مورد علاقه‌شان است؛ مسئله‌ای که آن‌ها را به کارشناسانی خبره در زمینه محصولات سینمایی و تلویزیونی محبوبشان تبدیل می‌کند. تماشای چندباره فیلم و سریال‌ها باعث می‌شود کوچک‌ترین جزئیات آن‌ها در ذهن مخاطبان باقی بماند و مغز آن‌ها را پر از اطلاعات کم‌اهمیت و بی‌خاصیتی کند که ممکن است در تمام عمرشان هیچ کجا به کارشان نیاید. اما حالا یک شبکه آن‌لاین بازی به نام کوییزآپ به بازار آمده که فکری به حال این اطلاعات ناکارآمد فیلم‌بین‌ها کرده است.
کوییزآپ شبکه‌ای گسترده متشکل از آزمون‌های آن‌لاین درباره سریال‌ها و مجموعه فیلم‌های روز دنیاست؛ از «فرندز» و «آشنایی با مادر گرفته» تا «بازی تاج و تخت» و «خانه پوشالی» و مجموعه فیلم‌های «هری پاتر». هر سریالی که در سال‌های اخیر پرطرفدار شده، در این شبکه پیدا می‌شود و سوال‌های ساده و دشواری درباره آن طراحی شده است که طرفداران پروپاقرص سریال‌ها را به چالش می‌کشد. البته کوییزآپ فقط مخصوص فیلم و سریال نیست و باقی زمینه‌ها از جغرافیا تا اطلاعات عمومی و علوم مختلف را هم دربر می‌گیرد. بااین‌حال عمده طرفداران این شبکه آن‌لاین بازی، عاشق وقت‌گذرانی در شبکه بازی‌های سریالی کوییزآپ هستند.
کوییزآپ فقط مخصوص بازی آن‌لاین نیست؛ در این شبکه می‌توانید فالوئر داشته باشید و با باقی کاربران چت کنید. می‌توانید دوستانتان را به چالش بکشید و آن‌ها را به مبارزه دعوت کنید. خلاصه این‌که کوییزآپ مثل فیس‌بوک یک شبکه جهانی مراوده و دوست‌یابی است که عاشقان دنیای مجازی را به هم نزدیک‌تر می‌کند.

تلگرام حریف می‌طلبد…
داغ شدن بازار بازی‌های آن‌لاین اجتماعی اپلیکیشن پیام‌رسان تلگرام را هم وادار کرده که به شکلی جدی وارد حوزه بازی‌های اجتماعی شود و فعالان این عرصه را به چالش بکشد. آپدیت جدید تلگرام، این اپلیکیشن را به بازی‌های ساده آن‌لاینی مجهز کرده که با همه سادگی‌شان، به‌شدت اعتیادآور و پرطرفدارند. مزیت این بازی‌های تلگرامی این است که می‌توانید آن‌ها را در گروه‌های تلگرامی ارسال کنید و با اعلام امتیاز خود، هم‌گروهی‌هایتان را به چالش بکشید.
در کشورهایی مثل ایران که تلگرام به مهم‌ترین ابزار مدیریت ارتباطات روزمره کاری و شخصی کاربرها تبدیل شده، ورود تلگرام به عرصه بازی‌های اجتماعی می‌تواند یک مزیت بزرگ باشد که علاقه‌مندان بازی‌های آن‌لاین را از مراجعه به اپلیکیشن‌های دیگر بی‌نیاز می‌کند. گذشته از این، در دسترس بودن این بازی‌ها، تعداد کاربران آن را افزایش می‌دهد و رقابت‌های آن‌لاین را داغ‌تر و مهیج‌تر می‌کند. این‌گونه است که به خودتان می‌آیید و می‌بینید چند ساعت از وقت گران‌بهایتان را صرف یک بازی ساده اعتیادآور کرده‌اید که جز سردرد و چشم‌درد چیزی برایتان به ارمغان نمی‌آورد.

کلش آو کلنز و تعامل با هم‌قبیله‌ای‌ها
تقریبا هیچ گیم‌بازی در دنیا نیست که بازی کلش آو کلنز یا «جنگ قبایل» را امتحان نکرده باشد. این بازی استراتژیک که از محبوب‌ترین بازی‌های آن‌لاین اجتماعی دنیاست، چند ماهی است که گوی سبقت را از باقی بازی‌های آن‌لاین ربوده و هنوز هم از نظر بسیاری از کارشناسان حوزه گیم، بهترین بازی سال ۲۰۱۶ است. این‌که هدایت قبیله‌ای را برعهده بگیرید و با قبایل دشمن بجنگید، چنان فانتزی جذابی از کار درآمده که جماعت بی‌شماری را در گوشه و کنار دنیا از کار و زندگی انداخته است. با یک سرچ کوچک در اینترنت به انواع اخبار عجیب و غریبی برمی‌خورید که در نتیجه عشق مفرط کاربران به این بازی رقم خورده است؛ از سرقت چندمیلیونی دارایی‌های والدین برای تامین مخارج بازی گرفته تا ترک تحصیل و شب‌بیداری و حتی مرگ‌ومیر!
کلش آو کلنز به معنای واقعی کلمه یک بازی اجتماعی و گروهی است. شما به یک قبیله مجازی ملحق می‌شوید و با هم‌قبیله‌ای‌هایتان تعامل و گفت‌وگو می‌کنید. اصلا راز پیشرفت شما در این بازی همان همکاری و هم‌فکری با هم‌گروهی‌هایتان است. این بازی یکی از بهترین عرصه‌ها برای تبدیل دوستی‌های مجازی به روابط واقعی است.

جادوی پوکمون‌ها
بازی پوکمون‌گو با واقعیت مجازی‌اش و موجوداتی خیالی که فقط از پشت لنز دوربین‌های موبایلی دیده می‌شوند، یک‌شبه دنیا را تکان داد و رویکردی تازه را در میان بازی‌های اجتماعی باب کرد. برای پیدا کردن پوکمون‌ها ناچار بودید از خلوت خود بیرون بیایید و در کوچه و خیابان به دنبال شکار بگردید. همین مسئله باعث شکل‌گیری اجتماعات فیزیکی و حقیقی کاربران دنیای مجازی در اماکن عمومی شد و به نگرانی‌های امنیتی دولت‌ها دامن زد.
با همه بی‌نظمی‌ها و قانون‌گریزی‌هایی که به بهانه پوکمون‌گو در دنیا اتفاق افتاد، همین فیزیکی بودن بازی و تحرک داشتن آن مزیتی بزرگ برای یک بازی آن‌لاین اجتماعی تلقی می‌شد. بعضی‌ از نهادهای دولتی به فیلتر کردن بازی بسنده کردند و برخی دیگر تصمیم گرفتند پتانسیل‌های این بازی را در مسیری درست مثل رونق کسب‌وکارها یا تشویق جوان‌ها به انجام فعالیت‌های فرهنگی به کار بگیرند. به‌عنوان مثال، روسیه یک بازی مشابه پوکمون‌گو طراحی کرد که پوکمون‌هایش در مراکز فرهنگی و تفریحی تجمع کرده بودند و کاربران برای شکار آن‌ها ناچار بودند در این اماکن فرهنگی حضور پیدا کنند. این حضور هم به رونق مراکز فرهنگی کمک کرده و هم نوجوانان و جوانان این کشور را در محیط‌هایی الهام‌بخش دور هم جمع کرده است.

شماره ۶۸۳

خرید نسخه الکترونیک

کتابفروشی الکترونیک طاقچه

 

برچسب ها: ,
نوشته هایی دیگر از همین نویسنده: 40cheragh

نظر شما

دیگه چی داری اینجا؟