تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۰۳/۰۹ - ۰۵:۲۱ | کد خبر : 3061

جوانان تاریخ‌ساز

گزارش‌های اختصاصی چلچراغ از جزیره ججوی کره جنوبی و جام جهانی جوانان چیا فوادی جزیره ججوی کره جنوبی هوای خوب جزیره ججوی کره جنوبی و کوه‌ها و جنگل‌ها و ساحل زیبایش جدا از این‌که میزبانی کره جنوبی برای جام جهانی جوانان را رنگ‌وبوی دیگری داده است، اما برای جوانان ایرانی تیم ملی فوتبال جوانان، حسابی […]

گزارش‌های اختصاصی چلچراغ از جزیره ججوی کره جنوبی و جام جهانی جوانان

چیا فوادی
جزیره ججوی کره جنوبی

هوای خوب جزیره ججوی کره جنوبی و کوه‌ها و جنگل‌ها و ساحل زیبایش جدا از این‌که میزبانی کره جنوبی برای جام جهانی جوانان را رنگ‌وبوی دیگری داده است، اما برای جوانان ایرانی تیم ملی فوتبال جوانان، حسابی خوش‌یمن بوده است. آن‌ها پس از ۴۰ سال توانستند طلسم گل نزدن در جام جهانی جوانان را بشکنند. محمدمهدی مهدی‌خانی، بازیکن کرمانشاهی تیم ملی جوانان، با گلی که وارد دروازه تیم ملی کاستاریکا کرد، طلسم را شکست تا همه به این تیم امیدوار شوند.

xx

آخرین بار تیم ملی جوانان در سال ۱۹۷۷ و به سرمربی‌گری حشمت مهاجرانی در جام جهانی جوانان شرکت کرده بود. اولین حضور به سال ۱۹۷۷ یا سال ۱۳۵۵ باز می‌گشت. جایی که از قاره آسیا تیم‌های جوانان ایران و عراق به جام جهانی صعود کرده بودند. جام جهانی ۱۹۷۷ که اولین دوره برگزاری رقابت‌های جام جهانی بود، در کشور تونس برگزار می‌شد. ایران در مرحله گروهی با تیم‌های برزیل، ایتالیا و ساحل عاج هم‌گروه شده بود. گروهی سخت که هیچ‌کس کمترین شانسی برای تیم ملی فوتبال جوانان ایران قائل نبود. ایران در بازی اول مقابل برزیل پنج بر یک مغلوب شد. تک گل ایران را رضا رجبی به ثمر رساند. در بازی دوم ایران توانست ایتالیا را متوقف کند. بازی بدون گل مساوی به پایان رسید. در بازی سوم مقابل ساحل عاج سه بر صفر به پیروزی رسید و تیم دوم گروهش شد، اما آن زمان قوانین مسابقات می‌گفت که از گروه‌های چهارگانه فقط چهار تیم اول به مرحله نیمه‌نهایی صعود می‌کنند و به همین دلیل تیم ایران از دور رقابت‌ها حذف شد. ایران در آن رقابت‌ها در گروه سوم مسابقات قرار گرفته بود. حالا پس از ۴۰ سال تیم ملی جوانان در اولین بازی‌اش با یک گل تیم کاستاریکا را شکست داد و تاریخ‌ساز شد. البته تیم ملی جوانان یک بار دیگر هم به جام جهانی جوانان صعود کرده بود. دومین باری که تیم ملی توانست به جام جهانی صعود کند، ۲۴ سال بعد بود که تیم ملی جوانان با سرمربی‌گری مهدی مناجاتی به جام جهانی ۲۰۰۱ آرژانتین صعود کرد. از آسیا تیم‌های چین، ژاپن، عراق و ایران به این رقابت‌ها صعود کردند. تیم ملی جوانان ایران در دوره دوم و در گروه ششم با تیم‌های فرانسه، غنا و پاراگوئه هم‌گروه بود. ایران در بازی اول پنج بر صفر از فرانسه شکست خورد. در بازی دوم یک بر صفر از غنا شکست خورد و در بازی سوم هم دو بر صفر مغلوب پاراگوئه شد تا با سه شکست جام جهانی را ترک کند. اما در جام جهانی کره جنوبی، تیم امیرحسین پیروانی با برد شروع کرده است و با توجه به این‌که بهترین تیم‌های سوم هم شانس صعود دارند، حالا تیم ملی جوانان هم شانس صعود از گروه را دارد. زمانی که شما این پرونده را می‌خوانید، نتیجه بازی با زامبیا مشخص شده و البته بازی با پرتغال هم شنبه هفته آینده برگزار می‌شود.

درباره امید نورافکن، امید اول جوانان در جام جهانی
بمب‌افکن در سرزمین جومونگ
امید نورافکن، پدیده امسال لیگ برتر فوتبال ایران، در ترکیب تیم ملی جوانان حضور دارد و حالا همه چشم‌ها به اوست. البته او به این آسانی‌ها به تیم ملی جوانان نیامد. علیرضا منصوریان و باشگاه استقلال به او اجازه نمی‌دادند که به اردوی تیم ملی جوانان بپیوندند. اما بالاخره علیرضا منصوریان راضی شد امید نورافکن را به تیم ملی جوانان بدهد. پس از این‌که علیرضا منصوریان اعلام کرده بود امید نورافکن را به تیم ملی جوانان نمی‌دهد، تلاش‌های فدراسیون فوتبال برای حل ماجرای نورافکن آغاز شد. فدراسیون اول سعی کرد از طریق خود باشگاه وارد شود. با توجه به این‌که افتخاری، مدیرعامل باشگاه، عضو کمیته فوتسال فدراسیون فوتبال است، فریدون معینی رئیس کمیته و بهزاد آزاد مدیر اجرایی تیم ملی جوانان که رئیس دپارتمان جوانان هم هست، سعی کردند از طریق او باشگاه را مجاب کنند، اما افتخاری همه چیز را منوط به نظر منصوریان کرد.

پیروانی هم وارد کار شد
خود امیرحسین پیروانی، سرمربی تیم ملی جوانان هم وارد کار شد و با منصوریان تماس گرفت. این تماس البته پس از به پایان رسیدن فرایند تنبیه امید نورافکن بود. نورافکن که در یکی از بازی‌های استقلال با یعقوب کریمی و امید ابراهیمی روی نیمکت استقلال درگیر شده بود، از سوی منصوریان چند بازی در ترکیب استقلال قرار نگرفت. منصوریان برای این‌که نورافکن را ادب کند، با امیرحسین پیروانی تماس گرفت و از او خواست برای این‌که فرایند تربیتی نورافکن جوان تکمیل شود، او به یکی دو اردوی تیم ملی جوانان دعوت نشود.
پس از این‌که کاپیتان تیم ملی جوانان به اردوی تیم ملی جوانان دعوت نشد و فرایند تربیتی منصوریان به پایان رسید، حالا این سرمربی تیم استقلال بود که از طرفی امید را بازی می‌داد و از طرفی اعلام می‌کرد که نورافکن را به تیم ملی جوانان نمی‌دهد. داستان به آن‌جا رسید که پیروانی در اعتراض به کار منصوریان، مصاحبه کرد و گفت که به نورافکن نیاز دارد، اما باشگاه استقلال و شخص علیرضا منصوریان نورافکن را به تیم ملی جوانان نمی‌دهند. منصوریان در کنفرانس مطبوعاتی بازی مقابل سپاهان آشکارا اعلام کرد که اگر بازی‌های تیم ملی جوانان در جام جهانی ملی است، بازی‌های نورافکن هم در استقلال و مقابل العین امارات، ملی است.

وقتی زمان ثبت‌نام به پایان نزدیک می‌شد
هرچه روزها می‌گذشت، زمان ثبت‌نام بازیکنان در پنل فیفا برای جام جهانی هم به پایانش نزدیک می‌شد. امیرحسین پیروانی هم آخرین مصاحبه‌هایش را کرد و گفت که موضع استقلال همان است. ساکت، مدیر مرکز تیم‌های ملی، و فریدون معینی، رئیس کمیته جوانان، هم از پیوستن نورافکن ناامید شده بود. فهرست دیروز داشت نهایی می‌شد که خبر آمد علیرضا منصوریان رضایت داده است که کاپیتان تیم ملی جوانان در جام جهانی کره جنوبی، کاروان تیم ملی را همراهی کند.

منصوریان چطور راضی شد؟
شاید اگر علیرضا منصوریان خودش زمانی سرمربی تیم ملی امید نبود، یا اگر به تیم ملی بزرگ‌سالان در هنگامی که برخی باشگاه‌ها، اردوهای تیم ملی بزرگ‌سالان را بیهوده می‌دانستند، بازیکن نمی‌داد، دیروز نام نورافکن در لیست تیم ملی جوانان ثبت نمی‌شد. رسانه‌ها به‌شدت از منصوریان انتقاد کردند و گفتند چطور وقتی خودش سرمربی تیم ملی امید بود، از بازیکن ندادن باشگاه‌ها گلایه می‌کرد، اما حالا که سرمربی استقلال است، به تیم ملی جوانان بازیکن نمی‌دهد؟ از طرفی او بین تیم‌های ملی فرق می‌گذارد و تیم ملی بزرگ‌سالان و تیم ملی جوانان برایش فرق دارند. آن وقت بارها و بارها گفته نگاهش ملی است! رسانه‌ها هم از عواملی بودند که منصوریان راضی شد نورافکن را به تیم ملی جوانان بدهد. نورافکنی که بسیاری عقیده دارند اگر بتواند کیفیت خوب خودش را به نمایش بگذارد، می‌تواند در جام جهانی ترانسفر هم بشود. چراکه در جام‌های جهانی جوانان، معمولا استعدادیاب‌های باشگاه‌های بزرگ دنیا حضور پیدا می‌کنند و عملکرد بازیکنان را برای ترانسفر زیر نظر می‌گیرند. استقلال دو بازی سخت مقابل تیم العین امارات دارد که یکی‌اش را پشت سر گذاشته است. با توجه به این‌که نورافکن یکی از ارکان استقلال است، مطمئنا در صورت گذر کردن استقلال از مرحله یک‌هشتم نهایی، منصوریان می‌تواند نشان دهد که تیمش متکی به یک یا چند بازیکن نیست و در صورت نتیجه نگرفتن هم نگاه ملی او می‌تواند بار شکست را کمتر کند. او به‌خاطر تیم ملی جوانان بازیکنش را داده و حالا خیالش از همه طرف راحت است. البته همه امیدوارند هم تیم ملی جوانان نمایش خوبی در جام جهانی داشته باشد و هم استقلال از مرحله یک‌هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا عبور کند. نورافکن آن‌قدر در این فصل برای استقلال خوب بازی کرد و بدل به مهره‌ای کلیدی برای این تیم شد که نزدیک بود سفر به کره جنوبی را همراه با تیم ملی کشورش از دست بدهد. این بازیکن جوان در این مورد می‌گوید: «احساس افتخار می‌کنم که در تیمی توانستم خودم را نشان دهم که جایگاهی خاص در فوتبال ایران دارد. من جوان ترین عضو تیم هستم و اکنون در جایگاه خیلی خوبی حضور دارم و این موقعیت را مدیون مربیانم هستم.»

درباره نورافکن
او نه‌تنها جوان‌ترین عضو ترکیب کنونی تیم است، بلکه جوان‌ترین بازیکنی است که در تاریخ باشگاه استقلال برای این تیم به میدان رفته است. نورافکن زمانی که ۱۸ سال و ۲۷۱ روز سن داشت، اولین بازی‌اش را برای این تیم انجام داد. نورافکن در تمام دقایق پنج مسابقه از شش دیدار این فصل استقلال در لیگ قهرمانان آسیا به میدان رفت و از شروع سال جدید، تقریبا به عضوی ثابت از ترکیب استقلال در لیگ برتر بدل شد. طوری که کنار گذاشتن او از ترکیب سخت شده بود. تعجبی نداشت که علیرضا منصوریان مایل نبود تا در آستانه دیدار حساس با العین امارات در لیگ قهرمانان، این بازیکن را از دست بدهد. اما با تغییر عقیده سرمربی، همه چیز برای نورافکن تغییر کرد و این بازیکن در لحظات آخر به اردوی تیم ملی جوانان اضافه شد. این بازیکن جوان خوشحال است که این تورنمنت را از دست نداده است: «از آن‌جایی که خیلی از بازیکنان فرصت حضور در چنین تورنمنتی را پیدا نمی‌کنند، امیدوارم با تجربه‌ای که داریم، بتوانیم بهترین عملکرد را از خودمان نشان دهیم. این امید را داریم که با نتایجی خوب و عملکردی قوی، تاثیری مثبت روی آینده‌مان ایجاد کنیم.»

فیلیپ لام تیم ملی جوانان ایران
با ایفای نقش به‌عنوان مرکز فرماندهی در خط هافبک، جای تعجب ندارد که فیلیپ لام یکی از الگوهای نورافکن محسوب می‌شود. «چنین بازیکنانی را که در خدمت تیم هستند، تحسین می‌کنم. بازیکنانی که خودشان را وقف بازی تیمی می‌کنند و نقشی موثر دارند و فقط به موفقیت می‌اندیشند.» نورافکن به‌عنوان کاپیتان دوم تیم ملی ایران در مسابقات زیر ۱۹ سال قهرمانی آسیا حضور داشت و در تمام دقایق آن تورنمنت برای کشورش بازی کرد تا این‌که در نیمه‌نهایی در ضربات پنالتی از عربستان شکست خوردند تا به فینال نرسند. امید نورافکن در مورد آن مسابقات می‌گوید: «مسابقات قهرمانی آسیا به بازیکنان تجربه بیشتری داد و از نظر من ما نتایج خوبی در بحرین گرفتیم. حالا هدف ما رسیدن به مرحله حذفی در کره جنوبی است.» همان‌طور که گفتیم، ایران در مسابقات جام جهانی جوانان با زامبیا، کاستاریکا و پرتغال هم‌گروه است. نورافکن در این مورد چنین نظری دارد: «زامبیا تیم قدرتمند و خیلی خوبی است، پرتغال هم پر است از بازیکنان مستعد، مثل تیم ما. پس جای هیچ اشتباهی وجود ندارد.»

شماره ۷۰۸

نوشته هایی دیگر از همین نویسنده: 40cheragh

نظر شما

دیگه چی داری اینجا؟